Monday, 21 December 2015

11 Kelebihan B Complex Shaklee

Assalamualaikum..

Hari ni fizah nak share pasal B Complex Shaklee.. ^_^




Inilah kelebihan B Complex Shaklee yang perlu anda tahu: 
  • Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  • Mengelakkan penyakit beri-beri.
  • Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  • Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  • Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  • Mencegah stress.
  • Menguatkan antibodi tubuh.
  • Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  • Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  • Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  • Mencegah anemia.

B Comple sangat banyak di pasaran, bagaimana kita nak pilih B Complex yang baik? Wawa kongsikan 4 tips yang korang boleh guna sebelum beli B Complex.
  1. Mengandungi kesemua 8 vitamin B - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
  2. Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin
  3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar
  4. Elakkan pengambilan B Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)



Image result for shaklee independent distributor


Berminat?? Anda boleh la hubungi & whatsapp fizah yer.. :)





"KECANTIKAN & KESIHATAN ADALAH MILIK KITA BERSAMA"
NORHAFIZAH MOHAMAD
Agen SHAKLEE area PAKA, KERTIH, DUNGUN  TERENGGANU DARUL IMAN.
H/P : 014-7937312
Email : fififizah66@gmail.com
Ig       : @fififizah_pearl

4 comments:

  1. kalau diamalkan pasti akan dpt menafaat n kelebihannya kan fifi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sis..byk sgt klebihan dia yg akn kita dpt.. ^_^

      Delete
  2. Ibu2 yg tk nak jadi naga ngan pea anak tu, better makan bcomplex 2 biji..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.btol tu..blh kawal stress si ibu.. ^_^

      Delete