Thursday, 21 January 2016

LOSS 20KG dalam 4 bulan..!

Assalamualaikum..


Dulu gemuk tapi sekarang dah slim.. ^_^
Dari berat badan 68kg dan sekarang 48 kg.. 20kg LOSS..! TERUJA ke tak??

Meh kita tengok Puan Atikah hanya konsisten dengan ESP shakleee selama 4 bulan, dan badan kembali slim.. :)
ESP SHAKLEE :

 


Berminat mencuba ??

call/whatsapp

fizah 014-7937312
Continue Reading

Hiasi Diri Anda Dengan Berzikir Pada Allah

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk anda semua, marilah kita semua memujuk diri kita untuk memperbanyakkan amal kebaikan seperti zikir. Apa itu zikir yang anda faham? Zikir adalah mengingati dan memuji Allah bertujuan untuk mendekatkan diri kepada Nya dengan cara zahir mahupun batin. Amalan zikir boleh dilakukan melalui pelbagai cara samada perbuatan, percakapan, berfikir dan sebagainya yang pasti diri kita tertumpu untuk mengingati dan memuji Allah S.W.T. Seperti mana juga solat adalah salah satu cara kita berzikir kepada Allah kerana dalam solat terdapat pelbagai bacaan yang mengingati dan memuji kebesaran Allah S.W.T.
Sesungguhnya Aku adalah Allah! Tidak ada Tuhan melainkan Aku! Dan dirikanlah sembahyang bagi mengingati Aku! (Ayat 14 : Surah Taha )
Walau bagaimanapun, para ulama telah merangka pelbagai cara untuk memudahkan orang awam dalam mendekatkan diri pada Allah S.W.T.  Dalam memudahkan orang ramai para ulama telah merumuskan satu bentuk zikir yang dikenali sebagai zikir munajat. Zikir munajat ini mengandungi pelbagai jenis ayat yang memuji kebesaran yang Maha Pencipta dan ia juga senang untuk diamalkan dalam kehidupan seharian kita. Setiap orang boleh mengamalkan zikir ini pada bila-bila masa dan dimana sahaja untuk mendekatkan diri pada Allah S.W.T.
Oleh itu, kita semua seharusnya mengamalkannya dalam kehidupan seharian dan sebarkan kepada kawan-kawan kita untuk kebaikan bersama.
Zikir Munajat 1
Ertinya: Ampunilah hamba Ya Allah. Tuhan yang Maha Agung. Tiada Tuhan yang lain melainkan hanya Engkau. Dialah Tuhan yang Maha Hidup lagi Maha Perkasa dan hamba bertaubat kepada Engkau ya Allah.

Zikir Munajat 2
Ertinya: Tiada Tuhan yang lain melainkan Allah yang Maha Esa. Tiada sesuatu yang menyengutu bagi-Nya. Tuhan yang memiliki segala kekuasaan. Tuhan yang memiliki segala pujian. Dialah yang menghidupkan dan Mematikan. Dialah Allah Tuhan yang Berkuasa atas segalanya.

Zikir Munajat 3
Erti: Ya Allah, ya Tuhan kami, hindarkan kami daripada azab api neraka
Zikir Munajat 4
Maksudnya: Ya Allah, Engkaulah Tuhan yang memiliki kesejahteraan, dan kepada Engkaulah jua kembalinya kesejahteraan. Maka hidupkanlah kami wahai Tuhan kami dengan kesejahteraan dan masuklah kami ke dalam syurga tempat kesejahteraan. Maka berkat Engkau ya Allah, Tuhan kami dan Maha Tinggi darjat Engkau ya Tuhan yang memiliki Kehebatan dan Kemuliaan.
Zikir Munajat 5
Ertinya: Hamba meminta perlindungan dari-Mu ya Allah, dari syaitan yang kena rejam
Zikir Munajat 6
Erti: Maha Suci Allah dan Pujian itu bagi Allah, tiada Tuhan yang lain melainkan Allah. Dialah Allah Tuhan Yang Maha Besar – (33 kali) ‘banyak kali lg bagus’
Zikir Munajat 7
Erti: Allah- Allah-Allah-Allah ya Allah, Allah ya Allah- Allah ya Allah- Allah ya Allah, Allah-Allah-Allah- ya Allah, Allah-Allah-Allah ya Allah, Allah ya Allah-Allah ya Allah-Allah ya Allah.
Zikir Munajat 8
Erti: Maha Suci Tuhan (Allah). Tiada kuasa makhluk mengatasi kudrah kekuasaan-Nya, Dialah Tuhan (Allah) di atas singgahsana Arasy, dengan kerana Esa dan Tunggal, memiliki segala di atas Arasy langit dengan senang dan mudah demi kerana kemuliaan-Nya semua wajah-wajah sujud dan tunduk kepada-Nya.
Zikir Munajat 9
Erti: Cukuplah perhitunganku dengan Tuhanku yang Maha Mulia. Tiada sesuatu yang lain di hatiku selain daripada Allah, nur Muhammad s.a.w. – (5 kali)
Zikir Munajat 10
Erti: Tiada sesuatu yang lain yang tersingkap selain daripada Allah – (10 kali)
Zikir Munajat 11
Erti: Tiada Tuhan melainkan Allah. Tuhan yang memiliki. Tuhan yang hak. Tuhan yang benar (nyata). Muhammad pesuruh Allah, benar segala janjinya lagi dipercayai – (5 kali)
Zikir Munajat 12
Erti: Hamba memohon keampunan kepada-Mu ya Allah, sesungguhnya Engkau yg Allah Maha Penerima Taubat – (10 kali)
Zikir Munajat 13
Erti: Tiada Tuhan yang lain melainkan Allah – (3 kali). Muhammad Pesuruh Allah – (3kali)
Zikir Munajat 14
Erti: Ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah – (3 kali)
Zikir Munajat 15
Erti: Ya Allah, ya Allah, ya Allah, ya Allah yang Maha Pelembut – (8 kali)
Zikir Munajat 16
Erti: Wahai Tuhan yang Maha Pembuka. Wahai Tuhan yang Maha Mengetahui – (3 kali)
Zikir Munajat 17
Erti: Kami memohon taubat kepada-Mu ya Allah – (3 kali). Kami kembali kepada-Mu ya Allah – (3 kali). Kami sesungguhnya menyesal atas perbuatan maksiat yang pernah kami lakukan – (3 kali).
Zikir Munajat 18
Erti: Kami memohon taubat kepada-Mu ya Allah – (3 kali). Kami kembali kepada-Mu ya Allah – (3 kali). Kami menyesal ya Allah – (3 kali).
Zikir Munajat 19
Erti: Tiada Tuhan yang lain melainkan Allah, Nabi Muhammad Pesuruh Allah – (3 kali).
Zikir Munajat 20
Erti: Ya Allah. Tuhan yang memiliki segala kehebatan dan kemuliaan. Matikan kami ya Allah atas agama Islam – (3 kali)
Zikir Munajat 21
Erti: Ya Allah, selawat dan salam ke atas penghulu cahaya bagi segala cahaya dan penghulu rahsia bagi segala rahsia, pembuka (kunci) bagi segala pintu kemudahan iaitu penghulu kami dan tuan kami Nabi Muhammad. Nabi yang teristimewa dan keluarganya yang suci dan sahabatnya yang terbaik, berbagai nikmat Allah dan semua pejuangnya.
Zikir Munajat 22
Erti: Telah pun muncullah bulan purnama atas kami. Dengan puji-pujian (sanjungan) kami mengalu-alukan. Ucapan kesyukuran kami ajukan. Seruan Allah kami serukan.
Zikir Munajat 23
Erti: Selawat Allah ke atas Nabi Muhammad. Selawat Allah ke atasnya berserta salam – (2 kali)
Zikir Munajat 24
Maksud: Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Segenap pujian untuk Tuhan Pemimpin alam semesta. Yang Pemurah dan Penyayang. Yang Memiliki- Memerintah hari akhirat. Hanya Engkau yang kami sembah dan kepada Engkau kami memohon pertolongan. Pimpinlah kami ke jalan yang lurus. Jalan yang Engkau telah anugerahkan nikmat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (jalan) mereka yang sesat.


semoga bermanfaat.. & jadikanlah sebagai amalan kita.. In Sha Allah
Continue Reading