Wednesday, 23 December 2015

SCP Collagen terbaik untuk kesihatan..!

Assalamualaikum.. selamat petang.. dan selamat bercuti yer.. ^_^
Promosi Collagen tinggal seminggu je lagi.. ada nak selit order tak?? 


KORANG TAU TAK??

Usia awal 20 tahun, collagen dalam badan kita akan semakin menurun.
Cuba banding kan usia kita sekarang, sudah banyak mana badan kita kehilangan collagen??


Fungsi Collagen Powder ;


✔️ Anti Penuaan - Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan

✔️ Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan mengelupas pada muka. 

✔️ Mengembalikan Keanjalan Kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan. 

✔️ Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

✔️ Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar. 

✔️ Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit. 

✔️ Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara. 

✔️ Menguatkan- membantu kuatkan tulang dan  kurangkan rasa sakit sendi.

✔️ Menganjalkan - membantu mengekalkan otot mata supaya anjal

✔️ membantu meningkatkan fungsi otak. 
Image result for shaklee independent distributor


Berminat?? Anda boleh la hubungi & whatsapp fizah yer.. :)

"KECANTIKAN & KESIHATAN ADALAH MILIK KITA BERSAMA"
NORHAFIZAH MOHAMAD
Agen SHAKLEE area PAKA, KERTIH, DUNGUN  TERENGGANU DARUL IMAN.
H/P : 014-7937312
Email : fififizah66@gmail.com
Ig       : @fififizah_pearl

5 Nikmat Luar Biasa Wanita Hamil Akan Lalui

Assalamualaikum..Ramai isteri semakin keliru untuk mengandung lagi apabila terkenangkan ngerinya kisah kelahiran sebelum ini. Mungkin masih terasa sakitnya kontraksi, potongan episotomi, jahitan, tempoh berpantang, memerah susu dan macam-macam lagi. 
 
 
Ada yang cuba menidakkan realiti apabila ujian kehamilan menunjukkan keputusan positif. 
 
 
Lagi parah tetiba timbul persoalan, di manalah hendak dapat pengasuh, bagaimana dengan kehidupan selepas ini, hilangnya kasih sayang pasangan dan macam-macam lagi. Ketahulah wanita, anda sebenarnya apabila anda diberi kelebihan mendapat cahaya mata yang ramai maka anda ialah insan terpilih. Cuba lihat 5 nikmat Allah bagi yang orang lain belum tentu dapat merasa...
 
 
 
1. Apabila seseorang wanita itu hamil maka para malaikat akan beristighfar untuknya. 
 
 
2. Allah SWT akan mencatatkan baginya setiap hari dengan seribu kebaikan dan menghapus darinya seribu kejahatan.
 
 
3. Dua rakaat solat wanita hamil lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil kerana janin yang berada di dalam perutnya turut solat, mendengar bacaan-bacaan solat serta sujud bersama ibunya.
 
 
4. Apabila seseorang wanita mulai sakit hendak bersalin maka Allah SWT akan mencatat baginya pahala seperti orang yang berjihad ke jalan Allah SWT.
 
 
5. Seorang wanita yang menghiburkan hati anaknya maka Allah SWT akan memberikan 12 tahun pahala ibadat kepadanya.  
 
 
 
Doa Dikurniakan Anak Soleh
 
“Wahai Tuhanku, kurniakanlah kepadaku anak-anak yang soleh.” –Surah as-Safaat : 100

10 Sebab Mengapa Anda Tidak Mencapai Kebebasan Kewangan Dan Masa

Assalamualaikum.... 

Semua orang impikan kebebasan dari beban kewangan dan masa, tapi malangnya hampir kesemua orang ini gagal kecapinya.Secara asasnya terdapat 10 sebab mengapa anda tidak berjaya kecapi kebebasan kewangan dan masa ini.

#1 – Anda Fikir Ianya Mustahil Untuk Dicapai

Alangkah indahnya jika hidup kita bebas dari memikirkan masalah kewangan, bebas untuk melancong ke mana sahaja tanpa henti, berbelanja apa sahaja yang kita idamkan tanpa rasa bersalah untuk memilikinya. Ini merupakan impian kehidupan semua manusia, tetapi berapa ramai yang berjaya mencapai tahap kehidupan ini? Secara realitinya, ramai yang gagal kerana di dalam diri mereka sering terucap satu perenggan ayat:
 “Berhenti mimpi di siang hari! Kau takkan dapat semua yang kau idamkan, kau umpama angan-angan Mat Jenin…”
 Ayat inilah yang sering didengari di dalam kepala ramai manusia. Kadang kala ia tidak berbunyi di dalam kepala, ia berbunyi melalui sindiran percakapan oleh ahli keluarga, rakan dan orang sekeliling.
Apabila ayat ini diulang beribu kali tanpa henti, secara tidak langsung ianya akan menjadi kepercayaan yang abadi di dalam diri yang membawa kepada satu ayat baru iaitu:
“Ianya mustahil untuk dicapai.”
Kepercayaan karut inilah punca yang menghalang kita untuk mencapai kebebasan kewangan dan masa. Disebabkan terlalu percaya kepercayaan karut ini, kita mula bertindak sambil lewa, malas mencari ilmu yang boleh membawa kebebasan kewangan, tak nak berjumpa dengan orang terbukti berjaya untuk meminta tunjuk ajar bagaimana untuk menjadi kaya dan berjaya. Senang cerita, kita akan cuba mencari pelbagai alasan karut kerana kita percaya bahawa kebebasan kewangan dan masa itu ‘Ianya mustahil untuk dicapai’.

#2 – Anda Tidak Mempunyai Perancangan

Jangan asyik membazir air liur dengan mengatakan “Suatu hari, aku akan bebas dari masalah kewangan dan masa”, pastikan anda mempunyai perancangan yang khusus untuk mencapainya.
Keinginan kuat sahaja tidak mencukupi jika ianya tidak digandingkan dengan pelan pelaksanaan dan strategi untuknya. Tiada gandingan kedua-dua ini akan membawa anda kembali semula ke alam angan-angan Mat Jenin.
Apakah perancangan anda dalam masa setahun? 3 tahun? 5 tahun? Strategi dan pelan pelaksanaan apa yang akan anda gunakan bagi mencapai segala perancangan ini?
Mencabar tak soalan ini? Sekarang apa yang anda perlu lakukan adalah mencari sebatang pen dan sehelai kertas, kemudian tuliskan jawapan bagi kedua-dua soalan ini secara ringkas terdahulu. Selesai baca keseluruhan artikel ini, baca kembali jawapan anda dan tulis semula sehingga ia menjadi satu perancangan yang terperinci dan realistik untuk dicapai.
Bertindak sekarang! Jangan berlengah-lengah!

#3 – Tidak Nampak Apa yang Diimpikan

Salah satu rahsia kenapa orang berjaya terus berjaya dan berjaya lagi ialah mereka nampak apa yang mereka inginkan.
Papan visi (vision board) merupakan antara formula rahsia yang dapat membantu anda merealisasikan impian bebas masalah kewangan dan masa. Tulis segala impian dan matlamat anda di atas papan visi ini. Kalau boleh sertakan gambar-gambar yang boleh mencetuskan perasaan geram atau tak sabar untuk memilikinya.
Pastikan letak papan visi ini di tempat yang paling senang dilihat oleh mata anda. Sebelum melakukan apa-apa kerja, anda dicadangkan untuk melihat papan visi ini terdahulu. Lihat dengan semangat tinggi untuk mencapainya. Kajian menunjukkan papan visi mampu membantu menambah keyakinan diri untuk berjaya serta dapat menghakiskan kepercayaan karut ‘mustahil’ secara separa sedar.

#4 – Tidak Bayar Diri Sendiri Dahulu

Jangan jadi seperti orang lain, terima gaji sahaja terus habis bayar hutang dahulu. Beri keutamaan untuk membayar diri sendiri dahulu sebelum bayar benda lain.
Apa yang dimaksudkan dengan membayar diri sendiri dahulu? Membayar diri sendiri dahulu bermaksud setiap kali anda mendapat gaji tetap atau apa-apa jenis pendapatan sampingan, cepat-cepat asingkan 10% dari wang yang anda miliki ke tempat lain. Dicadangkan agar anda membuka satu akaun bank khas untuknya. Jika malas sangat, buat sahaja satu tabung bekas plastik.
Wang 10% ini anda boleh gunakan untuk menaik taraf (upgrade) diri sendiri melalui carian ilmu. Beli buku-buku yang berkaitan dengan kebebasan kewangan dan masa. Jika mempunyai simpanan yang banyak, anda boleh sertai seminar-seminar yang menawarkan jalan penyelesaian kewangan dan masa. Bila sudah memiliki ilmu, wang 10% ini juga boleh digunakan untuk melabur dalam emas, saham dan hartanah.

#5 – Ego Terima Nasihat Orang Lain

Buangkan ego anda jauh-jauh ke dalam laut. Anda kena akui bahawa anda masih kekurangan ilmu untuk bebas dari masalah kewangan dan masa. Sudah tiba masanya untuk anda bertanya dan menerima nasihat dari orang lain.
Pastikan anda hanya menerima nasihat dari orang yang betul-betul terbukti berjaya, bebas dari masalah kewangan dan masa. Pilihan menerima nasihat dari individu yang tepat merupakan intipati paling pantas untuk berjaya dan kaya.

#6 – Tidak Mencipta Pemikiran Orang Berjaya

“Untuk berjaya anda mesti tiru orang dah berjaya dan anda pasti terpaksa berjaya!”
Di dalam negara Malaysia, terdapat beribu mentor yang terbukti berjaya. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah pilih salah satu darinya. Pilih mentor yang bersesuaian dengan matlamat hidup anda, sebagai contoh, jika anda ingin berjaya menjadi seorang tukang masak ternama, pilih mentor Dato Chef Wan antara orang yang sesuai membimbing anda. Siapakah mentor kebebasan kewangan dan masa anda?
Tiru gaya pemikiran mentor ini dengan lebih dekat. Beli buku penulisan mereka, hadir seminar atau kursus-kursus anjuran mereka dan jika nak lagi best ajak mereka minum bersama anda.

#7 – Diselubungi Aura Negatif Sepanjang Masa

Anda tidak akan berjaya jika diri anda asyik diselubungi aura negatif. Hanya dalam keadaan positif sahaja anda mampu berfikir secara kreatif yang boleh membawa kepada kejayaan hidup.

#8 – Tidak Kekalkan Momentum Tindakan

“Orang berjaya akan mulakan sesuatu sehingga ianya habis berjaya.”
Jangan berhenti di separuh jalan, kekal momentum tindakan, kuatkan semangat dan cekalkan hati bagi menghadapi segala rupa cabaran yang bakal menjelma. Cabaran ini hanyalah bersifat sementara, manakala kejayaan akan terus mengukir kejayaan demi kejayaan tanpa henti.

#9 – Takut Untuk Berkorban

Ini kisah sejauh mana anda sanggup berkorban demi mencapai impian kebebasan kewangan dan masa.
Anda mesti bersedia masa untuk cari ilmu, luangkan masa membaca buku atau bahan bacaan lain yang berbentuk ilmiah. Jangan bazirkan masa dengan aktiviti yang tidak membawa apa-apa manfaat diri. Siap sedia untuk bertindak ke arah sasaran perancangan anda.

#10 – Tidak Bersyukur

Orang yang tidak bersyukur umpama orang yang tidak mempunyai hati dan perasaan untuk hidup di dunia ini – dalam kata lain “hati kering”.
Kenal pasti kekayaan dan kejayaan yang anda miliki sekarang, bersyukur dengan apa yang ada dan bersyukur dengan apa yang bakal menjelma. Bersyukur kerana anda masih bernyawa, mempunyai keluarga yang bahagia, rakan yang setia dan lain-lain kebaikan lagi. Tiada gunanya anda mempunyai kebebasan kewangan dan masa jika anda tidak menghargai keindahan kehidupan ini.

by DR AZIZAN OSMAN


Info SINI