Sunday, 6 December 2015

Collagen Powder Shaklee Mahal??

Assalamualaikum..selamat petang semua.. apa khabar?

sebelum ni fizah dah share tentang collogen Shaklee.. ari ni nak share jugak sal collagen.

Ramai orang tanya kenapa Collagen Shaklee ni mahal??



Sebelum kita try satu produk kita kenalah mengkaji dahulu, kandungan dia, selamat ke tak? ada bahan kimia ke tak? mesti kita akan kaji dulu kan..

Kenapa Shaklee Collagen Powder MAHAL??

1. Shaklee sudah berkali kali membuat ujian klinikal dan memang terbukti ianya BERKESAN.

KEBERKESANAN COLLAGEN :


Tahukah anda ? 

Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 4,000 mg kolagen ika
Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 100 mg vitamin C 
Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 50 mg ekstrak Pfaffia 
Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 50 mg ekstrak biji Camellia Japonica (Tsubaki) 
Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 4 g protein 
Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi 1 mg vitamin B6 & 0.6 mg vitamin B2 
Setiap sachet Shaklee Collagen mengandungi ekstrak kerangan laut, Lactobacillus Acidophilus

Banyak kan?? hanya dalam 1 sachet tetapi mempunyai banyak manfaat nya..



Apa bahan utama Collagen Powder?

Tujuh bahan utamanya termasuk:
  1. ekstrak biji benih Camellia japonica
  2. ekstrak Pfaffia
  3. kolagen ikan
  4. ekstrak kerangkerangan
  5. Lactobacillus acidophilus
  6. vitamin C
  7. vitamin B 
Bahan-bahan ini digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

RSS (Red Snapper Scale) Collagen dari Sisik Ikan Merah

Sumber premium untuk kalogan dengan penyerapan yang tinggi dan pencemaran yg kurang berbanding kolagen dari sumber lain.




1. Ekstrak biji benih Camellia japonica

Ia mengandungi asid Oleik yang merupakan pelembap yang unggul dan Isoflavon, anti oksida semulajadi untuk perlidungan radikal bebas

2. Ekstrak Pfaffia

Bersama dengan benih Camellia japonica telah menyokong pembentukan kolagen dan asid haluronik yg menghidratkan tisu badan dan membuatkan kulit lembut, lembab dan rata.




3. Elastin dari kolagen ikan

Mengekalkan keanjalan untuk kulit lebih tegang, gebu dan anjal.

4. Ekstrak kerang-kerangan

Glukosamina dari ekstrak kerang-kerangan penting untuk sinteses bendalir sinovia yang melicinkan pergerakan sendi dan melembapkan mata.

5. Lactobacillus acidophilus

Bakteria baik untuk kesihatan usus dan mengimbai usus miroflora untuk memudahkan penyerapan kolagen.

6. Vitamin B

Menggalakan metobolisma karbohidrat, lemak dan protein untuk memberi tenaga yang diperlukan dalam pengeluaran kolagen dalam sel

7. Vitamin C

Anti oksida yang melindungi kulit daripada radikal bebas dan menggalakkan pengeluaran kolagen

Fungsi dan kesan pengambilan kolagen

  • Anti penuaan   kolagen mengurangkan liang pori, kedutan dan garis yg kelihatan
  • Menghidratkan - kolagen melembabkan kulit bagi mengurangi rasa kering pada muka
  • Mengembalikan keanjalan kulit - kolagen meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
  • Melicinkan - kolagen meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • Menyubur - kolagen menggalakkan kuku yang kuat, rambut yg tebal dan bersinar
  • Mencerah -  kolagen mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • Menegang - kolagen membantu menegang dan menganjalkan payudara..
BONUS : Menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut.



Sekali anda mencuba sudah pasti akan jatuh cinta.. jom borong collagen powder dengan harga super jimat dalam promosi Disember 2015.. ^_^




Image result for shaklee independent distributor


Berminat?? Anda boleh la hubungi & whatsapp fizah yer.. :)



"KECANTIKAN & KESIHATAN ADALAH MILIK KITA BERSAMA"
NORHAFIZAH MOHAMAD
Agen SHAKLEE area PAKA, KERTIH, DUNGUN  TERENGGANU DARUL IMAN.
H/P : 014-7937312
Email : fififizah66@gmail.com
Ig       : @fififizah_pearl


No comments:

Post a Comment