Saturday, 21 November 2015

Tips Penjagaan Kulit : Cara Facial Dengan Betul

Assalamualaikum..

Alhamdulillah berpeluang menghadiri kelas ilmu yang sangat bermanfaat dan berkongsi ilmu dengan pakar.. ^_^  n sharing ilmu sama sama..

jom tengok cara facial dengan betul yang di ajarkan oleh pakar Nutrinionist, Sarah..
Seronok sangat tengok, Puan Wawa apatah lagi berpeluang jadi model untuk berfacial..
Fizah jadi tukang ambil gambar n video..ehehe

Alhamdulilllah..seronok sangat, dengan cara yang betul macamana nak belai kulit muka kita.. ^_^

Cara Facial yang Betul

Pastikan korang guna 3 jari ke bawah (jari hantu, manis dan kelingking) untuk sesi facial wajah.

Step 1 - Gentle Action Make Up Remover



✔️ Picit sedikit di tapak tangan dan letak sedikit dibahagian pipi, dahi, hidung dan dagu.
✔️ Sapukan disetiap inci wajah sehingga keluar sel-sel mati.
✔️ Basahkan sedikit tisu dan sapukan ke seluruh wajah.

Step 2 - Gentle Deel Foaming Cleanser (Pencuci)


✔️ Picit sedikit di tapak tangan dan letak disetiap pipi, dahi, hidung dan dagu.
✔️ Ulang sapuan seperti step 1. Bagi kulit kering, cuci hanya dalam 1-2 minit. Bagi kulit berminyak, urut dalam 2-5 minit.
✔️ Faom cleanser bersifat kering.
✔️ Cuci wajah dengan air yang bersih.

Step 3 - Soothing Radiance Whitening Softener

✔️ Letakkan 1-2 titik softener ke atas tisu muka dan sapu ke seluruh wajah.
✔️ Ia berfungsi bagi menutup ruang-ruang pori yang terbuka. 
✔️ Penjagaan wajah yang baik perlu disertakan dengan toner kerana ia membantu mengecilkan dan menutup liang yang terbuka selepas dicuci dengan cleanser.

Step 4 - Daily Defense Whitening Essence

✔️ Picit sedikit di tapak tangan dan sapukan ke seluruh wajah.
✔️ Ia berfungsi sebagai serum pemutih dan agen pemutih kulit wajah.
✔️ Bagi anda yang ingin mencerahkan kulit, wajib gunakan daily defense ini.

Step 5 - Ultimate Protection Whitening Lotion

✔️ Picit sedikit di tapak tangan dan sapukan ke seluruh wajah.
✔️ Ia bertindak sebagai pelembap yang mempunyai spf 15 melindungi kulit dari sinaran uv.
✔️ Penggunaannya adalah 3 kali sehari, kerana ia bertahan selama 5 jam.

Step 6 - Overnight Renewal Whitening Cream


✔️ Sapukan ke seluruh wajah dalam kuantiti yang sedikit sahaja. 
✔️ Ratakan pada seluruh wajah.
✔️ Ia hanya dipakai pada waktu malam bagi membantu proses pertumbuhan sel2 baru.
✔️ Menyihatkan dan melembapkan kulit wajah.

Spot Whitening Treatment sepatutnya dipakai sebelum step 4. 

✔️ Ia berfungsi mengatasi masalah jeragat. Memandangkan wawa tak ada masalah tu, jadi tak guna laa.. Hehe

Nak lihat hasil selepas berfacial?

nila dia Puan Wawa kita, tengok muka dia lepas berfacial, serius memang nampak licin, lembut jew.. effect dia esokkan keje pun, Ya Allah serius comel..hebat sangat penangan Set Nutriwhite ni. memang jelous.. ehhe

Apa yang Puan Wawa rasa?

✔️ Rasa sangat best.
✔️ Kulit rasa RINGAN.
✔️ Lotion tak melekit.
✔️ Cream buatkan kulit jadi bertambah SOFT.
✔️ Rasa nak cuit je pipi, tak nak lepas.. Hehe

tuan sendiri pun geram, orang lain yang tengok apatah kan lagi kan?? rasa nak cubit je..


ni kiteorang bersama pakar n master
dari kiri Puan Wawa, Sarah Nutritionist, Fizah & Master Wan Muliani

Serious kulit diaorang awesome sangat.. tak makeup pun still cantik..

Alhamdulillah..esokkan nya time rehat fizah pun berpeluang tau mencuba Set NutriWhite ni dengan demo yang dibuat Puan Wawa.. memang puas hati.. kulit lembut je, tak melekit..^_^

Thank Puan Wawa.. semua pakat amik peluang, berebut rebut..tapi fizah special dapat nom first..ahhaha

Semoga bermanfaat.

No comments:

Post a Comment